30 skjorter a 50 cent

 Mora til min venninne har funnet et ”kunkurs utsalg” der hun en nesten daglig innom. Mannen som ekspederer er veldig hyggelig og har mange varer fra broderings fabrikker som stenger.

Det er min fjerde gang her og sist, tok jeg med meg en hel eske med tegninger og gjennomhullet bake papir. Det lukter loppemarked av papiret og fleste av dem, har aldri blitt brukt. Jeg blar gjennom en haug barneskjorter og han sier ”De har ligget der så lenge, at jeg er mest lyst til å kaste dem. Jeg betaler ham 15 euro og teller til sammen 30 skjorter. Jeg tar med alle som er igjen.

Hjemme i Norge med min mor som min mentor og assistent, starter vi jobben av å vaske, stryke og klippe. Stoffet er i tyn syntetisk baby farger med brodert Madeira ornament. Broderiet må strekkes og strykes med varm strykejern. Men for varme temperaturer vil smelte det syntetiske stoffet. Min mor kan denne jobben utmerket vel og det har blitt hennes oppgave. Men det tar fort halv time å stryke en skjorte og hun blir sliten i armene. Som hennes lærling må jeg gjøre disse oppgavene sammen med henne. Men hun er så flink til det og jeg er utålmodig nok til å drøye denne utfordringen.

”Nå skal jeg stryke en skjorte og du skal stryke en skjorte. Og jeg stryker ikke mer før du også har stryket.”

Det er stengt for kommentarer.