Om bloggen

“…meeting the needle holder”

Under min siste utstilling ”broder meg ditt hjerte”, kom jeg i kontakt med mennesker som fortalte historier i det de sto å betraktet de utstilte broderiene. Ved disse møtene kom jeg til å forstå at broderi som håndverk er i ferd med å forsvinne… Med håndverket, forvinner kunnskap og historie.

Jeg ønsker nå, å samle sporene etter broderi som håndverkstradisjon. Ved å møte menneskene bak produksjonen av broderte arbeider, vil jeg dokumentere prosessen og historiene.

For dette arbeidet har jeg en reiseplan som starter på Madeira: som var et produksjonssted, for Engelske menn som startet broderiindustri på øya, fortsetter i Kina: der det fremdeles produseres mye broderihåndverk og silke, brukes som hovedmaterial, Frankrike og England: som har lange tradisjoner på noen av de mest brukt og mest sammensatte teknikker, og ved anledning, ønsker jeg også å reise til syd Amerika og India: for å ta opp det fokkloriske aspektet i broderte tekstiler.

Til slutt vil jeg møte kunsthåndverkere som jobber med broderi som utrykksmiddel i sine arbeider.

Disse møtene blir registrert ved tekst, video og bilder som  handler hovedsaklig om menneskenes sosialhistorie, rundt produksjonen av broderi som håndverk og broderi som kunstuttrykk.

Maria Manuela Rodrigues

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *